
امیر جونز پری، نماینده دائم انگلستان در شورای امنیّت و رئیس دوره ای آن دریک کنفرانس مطبوعاتی از بررسی تغییرات جوّی در این شورا خبر داده و اعلام نمود: در این ماه شورا آن بخش هایی از تغییرات جوی را که در پرتو اشتغالات شورای امنیت قابل بررسی است، ملحوظ نظر قرار خواهد داد.
البته به نظر بسیاری، شورا نظر خود را صرفا محدود به موضوعات واکنشی در قبال تاثیرات و معلول های این تغییرات خواهد نمود و نه علل بوجود آمدن خود این تغییرات. در صورت عملی شدن و بررسی این موضوع، از جنبه علّی، در شورای امنیت، علاوه بر گشایش حوزه ای جدید به نظر می رسد، موضوع مخالفت برخی از کشورهای صنعتی با کاهش گازهای گلخانه ای و رد پروتکل کیوتو،
(برای ملاحظه متن پروتکل و دیدگاه های مختلف راجع به آن بر روی لینک مقابل کلیک کنید: لینک)
که از ۳۵ کشور صنعتی جهان و جامعه اروپا می خواهد تا سال ۲۰۰۱۲ انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند، در مباحثات شورا انعکاس قابل تاملی داشته باشد. موضوعی که به نظر بسیاری از کارشناسان، پدیده عمده در افزایش سرعت تغییرات جوّی و کاهش احتمال پیش بینی های درست آب و هوایی برای کنترل و مهار خسارت های جوّی است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز با استقبال از گزارش جدید راجع به تاثیرات ۲۰۰۷ تغییرات جوی: سازگاری و آسیب پذیری، که از دولت ها می خواهد تلاش های قاطعی برای کاهش نتایج زیانبار ناشی از افزایش دمای کره زمین اتخاذ کنند، این موضوع را از اولویت های کاری خود دانست.(گزارش دوم از گزارش های چهارگانه ای که آی پی سی سی امسال برای ارائه گزارش چهارم خود راجع به ارزیابی تغییرات جوی منتشر خواهد نمود.)
دبیر کل، اتخاذ راه کارهای عملی توسط کشورهای عضو کنوانسیون ملل متحد راجع به تغییر جوّی (UNFCCC) را برای پاسخ به نیازهای آینده در این زمینه خواستار شده و اظهار امیدواری کرد دولت ها برای ایجاد چارچوب جدید محیط زیستی در کنفرانس ملل متحد راجع به تغییر جوّی در بالی اندونزی قدم های عملی بردارند. این کنفرانس در تاریخ دسامبر امسال برگزار خواهد شد. (متن کنوانسیون)
دادگاه عالی ایالات متّحده نیز هفته پیش در پرونده ای که به نام “علم علیه بوش” معروف شده به نفع ایالت کالیفرنیا و ۱۱ ایالت دیگر، حکم به محدود سازی انتشار گازهای گلخانه ای داد.
(Environmental Defense v. Duke Energy Corp.)
بخش ویژه ای نیز در وب سایت سازمان ملل به تغییرات جوّی اختصاص یافته که مطالب و موضوعات مختلفی در این رابطه، از این آدرس قابل دسترسی است.
وبلاگ حقوق بین اللمل عمومی نیز در خبری از انتشار گزارش نمونه های مطالعاتی تغییر جوّی و میراث جهانی توسط یونسکو خبر داد.
هفته پیش نیز اکثر خبرگزاری های دنیا با انتشار گزارش های متعدد علمی نسبت به نتایج زیانبار تغییرات جوّی که با افزایش ورود آلاینده های صنعتی سرعت چشمگیری یافته هشدار دادند: برای مشاهده این گزارش ها بر روی لینک های ذیل کلیک کنید.
۱- Snowy forests increase warming
۲- U.N. Climate Report Will Shock the World, Chairman Says
۳- Climate change fruitful for fungi
۴- Climate change around the world
۵- Scientists Detail Climate Changes, Poles to Tropics
۶- Coping with water scarcity
۷- Millions face hunger from climate change
معرفی برخی از سایت های مرتبط:
۱- شبکه اینترنتی تغییرات جوّی
۲- سایت شورای ملی علم و محیط زیست آمریکا
۳- گراف های جوّی
۴- انجمن بحران جوّی